We kunnen ons de prestaties van de jonge voetballer op het WK in Qatar allemaal nog herinneren. Kylian Mbappé werd hier uitgeroepen tot topscorer van het toernooi. Al sinds zijn jeugd speelt de voetballer bij één van de bekendste en meest vermogende voetbalclubs ter wereld. Geen wonder dat mensen zich afvragen wat het salaris en het vermogen van de sterspeler is. In dit artikel zoeken we een antwoord op deze vragen. 

kylian

Wie is Kylian Mbappé?

De naam Kylian Mbappé horen we al jaren. Het jonge talent leek vanuit het niets op te komen, maar hij heeft zich al snel bewezen op het veld. 

Hoe oud is Kylian Mbappé?

Op 20 december 1998 werd Kylian Mbappe geboren in het Franse Parijs, wat betekent dat de voetballer in 2023 een leeftijd heeft van 24 jaar. Hij is de zoon van een vader uit Kameroen en een moeder uit Algerije. Op zijn 16e werd Kylian al gescout door de club AS Monaco, dit maakt hem de jongste debutant in een officiële wedstrijd van de club. 

Waar speelt Kylian Mbappé? 

In 2017 werd Mbappé verkocht aan het Franse Paris Saint-Germain. Dit maakte hem de op één na duurste voetbaltransfer in de geschiedenis. Hoeveel PSG bood het Franse voetbaltalent? €180 miljoen! Gelukkig blijkt Kylian Mbappé het geld waar te zijn, want in de jaren dat hij er heeft gevoetbald heeft Mbappé al meer dan 150 keer gescoord.

De statistieken voor Kylian Mbappé gaan verder dan enkel binnen AS Monaco en PSG. De voetballer maakt namelijk ook deel uit van het nationale Franse team. Gedurende zijn interlandcarrière heeft Mbappé tot op heden 47 goals gemaakt voor het nationale team.

Het zal niemand verbazen dat er veel prijzen gewonnen zijn door Kylian Mbappé. Zo won hij in 2022 de prijs voor de meeste doelpunten op het WK. Hier scoorde hij in vier wedstrijden maar liefst acht doelpunten, waarvan drie in de finale! 

View this post on Instagram

A post shared by Kylian Mbappé (@k.mbappe)

Kylian Mbappé vermogen: hoe rijk is hij?

Kylian Mbappé is een rijke jongen. Vorig jaar kwam er nieuws naar buiten over het contract wat Mbappé heeft getekend bij zijn Franse club PSG. Jaarlijks zal de voetballer hier €72 miljoen verdienen. Dit bedrag kan door de bonussen nog meer oplopen. Het PSG contract beslaat drie jaar, waardoor Kylian aan het eind van dit contract €630 miljoen heeft verdiend met zijn bijdragen op het veld. 

Wat het vermogen van Mbappé precies is, is voor velen een gok. De jongen is al acht jaar actief op het professionele voetbalveld en verdient al jaren meer dan genoeg. Onze gok is dat Kylian Mbappé een vermogen van honderd miljoenen euro’s heeft. 

Wat is het salaris van Mbappé per maand?

Benieuwd naar het salaris van Kylian Mbappé? Jaarlijks verdient Kylian €72 miljoen bij PSG. Dit is exclusief bonussen en prijzengeld. Wanneer dit jaarsalaris wordt omgerekend naar een maandsalaris komen we elke maand uit op een mooi afgerond bedrag van €6 miljoen. We zullen Mbappé hier vast niet over horen klagen. 

Interessante weetjes over Kylian Mbappé