Lieke Martens

Lieke Martens, we horen de naam steeds vaker. Momenteel is Martens Nederlands bekendste vrouwelijke voetbalster. We weten allemaal dat professionele mannelijke voetballers miljoenen kunnen verdienen, maar hoe zit dit bij de vrouwen? In dit artikel leren we meer over Lieke Martens vermogens en leven. 

Wie is Lieke Martens?

Lieke Elisabeth Petronella Martens-van Leer werd op 16 december 1992 geboren. Vandaag de dag is Lieke een Nederlandse professionele voetbalster. En wat is ze goed! In 2017 won ze de prijs Beste Speelster van het Toernooi op het Europees kampioenschap. Hetzelfde jaar verkoos de UEFA haar tot Europees Voetbalster van het Jaar. FIFA overhandigde haar in dit succesvolle jaar de titel Beste Voetbalster van de Wereld.

De succesvolle carrière van Lieke Martens begon al op jonge leeftijd. Als vijfjarige liet ze haar talent al zien bij RKVV Montagnards in Bergen. Na verschillende clubs te zegenen met haar talent nam ze op 16-jarige leeftijd de stap om te spelen bij SC Heerenveen om te spelen in de Eredivisie. 

Waar speelt Lieke Martens?

Naast voor de Nederlandse clubs SC Heerenveen en VVV-Venlo te hebben gespeeld, is Lieke gaan spelen voor diverse Belgische, Duitse en Zweedse clubs. In totaal maakte ze 60 doelpunten voor deze clubs ! Na het Europees Kampioenschap in 2017 tekende ze een contract bij het Spaanse FC Barcelona Femení, waar ze 56 keer scoorde. Benieuwd naar Lieke Martens huidige teams? Ze maakt trots deel uit van het Franse PSG en het Nederlands nationale team. 

View this post on Instagram

A post shared by Lieke Martens (@liekemartens)

Wat verdient Lieke Martens? Dit is haar salaris per maand

Lieke Martens salaris was bij de Spaanse club FC Barcelona zo’n €250.000. Ze heeft een slimme keus gemaakt door te ‘verhuizen’ naar de Franse club Paris Saint-Germain. Hier heeft ze haar jaarlijkse inkomen namelijk mogen verdubbelen naar €500.000! Een jaarlijks salaris waar veel mensen van dromen, maar toch nog een stuk lager dan mannelijke profvoetballers… 

Wat is het vermogen van Lieke Martens?

Het is geen geheim dat de vermogens van professionele voetballers torenhoog kunnen liggen. Ook Lieke is hier geen uitzondering op. Het vermogen van Lieke Martens wordt geschat op zo’n €2 miljoen. Een bedrag om trots op te zijn! Lieke Martens behoort met haar huidige salaris van €500.000 per jaar tot één van de best betaalde voetbalsters ter wereld. 

Dit wist je nog niet over Lieke Martens: