Louis van Gaal vermogen – De voormalig voetballer en coach Louis van Gaal heeft een indrukwekkende carrière achter de rug. De vraag is dan ook hoe rijk Louis van Gaal is. Ontdek het hier. 

Louis-van-Gaal

Wie is Louis van Gaal?

De Amsterdammer Louis van Gaal is een zeer gerenommeerde voetbaltrainer. Hij werd geboren op 8 augustus 1951. Hoe oud is Louis van Gaal? De leeftijd van Louis van Gaal is nu 72 jaar. Hij voetbalde jarenlang bij Sparta, maar maakte vooral faam als coach en trainer. 

Louis van Gaal trouwde in 1973, maar zijn vrouw overleed later aan kanker. Louis bleef toen alleen achter met twee dochters. De namen van de dochters van Louis van Gaal zijn Brenda en Renate. Er is ook een interessante documentaire over Louis van Gaal en een Louis van Gaal boek. Hierin is hij heel openhartig over zijn leven en zijn gezondheid. Louis van Gaal is ziek en leid al een tijdje aan prostaatkanker zij hij in een interview met Humberto Tan.

Wat is het vermogen van Louis van Gaal?

In totaal wordt het vermogen van Louis van Gaal geschat op 47 miljoen euro. Dat lijkt een groot bedrag, maar vergeet niet dat Louis van Gaal een lange carrière achter de rug heeft. Zo was Louis van Gaal voetballer, gevolgd door zijn werk als trainer. Dat deed Louis van Gaal bij meerdere teams. Maar een van de favorieten van Louis van Gaal is Ajax.

Waar is Louis van Gaal rijk mee geworden?

Louis van Gaal is rijk geworden door zijn carrière als coach en trainer. Door de jaren heen trainde Louis van Gaal de grootste teams van de wereld. Zo was hij trainer bij FC Barcelona, Ajax, AZ en Bayern München. In die jaren verdiende hij bij elkaar ongeveer 23 miljoen. 

Louis van Gaal

Daarnaast heeft Louis van Gaal een aantal keren de rol van bondscoach voor het Nederlands Elftal op zich genomen. Geschat wordt dat hij daarmee per seizoen ongeveer 1,2 miljoen euro verdiende. Het salaris van Louis van Gaal werd pas echt interessant toen hij trainer werd bij Manchester United.  

Hier verdiende hij in 2 seizoenen maar liefst 17 miljoen euro. Helaas verliepen deze seizoenen minder goed dan verwacht. Louis van Gaal werd ontslagen, maar kreeg wel 6 miljoen euro mee. Het is dan ook aannemelijk dat Louis van Gaal er warmpjes bij zit en zich geen zorgen hoeft te maken over zijn pensioen. Louis van Gaal heeft zijn vermogen overigens niet zomaar op de bank staan. Louis van Gaal heeft geïnvesteerd in vastgoed in Nederland en Portugal. 

Dit wist je nog niet over Louis van Gaal

#1 Louis van Gaal probeert gezond te leven, het dieet van Louis van Gaal bestaat uit Intermittent Fasting. Door deze afvalmethode waarbij je een paar uur per dag niets eet, is hij in een jaar tijd 15 kilo afgevallen. 

#2 In een persconferentie met Louis van Gaal gaf hij aan niet bijgelovig te zijn. Wel heeft hij van zijn huidige vrouw Truus een paar oranje onderbroeken gekregen. Die droeg hij echter alleen tijdens trainingen en niet tijdens wedstrijden.