De voormalig profvoetballer Marc Overmars is de laatste tijd veel in het nieuws geweest. Na grensoverschrijdend gedrag vertrok hij bij Ajax. Ondertussen is hij weer aan het werk, maar we vragen ons wel af, wat is het vermogen van Marc Overmars?

Marc Overmars

Wie is Marc Overmars?

Marc Overmars begon zijn voetbalcarrière bij Go Ahead Eagles in de Eerste divisie. Daarna klom hij op naar de Eredivisie en speelde zowel bij Ajax als Willem II. Daarna koos hij voor het Engelse Arsenal gevolgd door FC Barcelona. Na zijn vertrek bij FC Barcelona in 2005 ging Overmars aan de slag als directeur voetbalzaken bij Ajax. Hij had een contract tot 2026, maar daar kwam in 2022 een einde aan toen bleek dat hij grensoverschrijdende berichten had gestuurd naar vrouwelijke collega’s.  

Veel mensen denken dat Marc Overmars gescheiden is, maar Marc Overmars vriendin (of vrouw) en hij zijn nog steeds samen. Marc Overmars gezin bestaat ui zijn vrouw Chantal en twee kinderen. Men vraagt zich ook vaak af hoe het zit met Marc Overmars hartinfarct. Eind 2022 kwam Marc Overmars in het ziekenhuis terecht met een hartinfarct. Een deel van zijn hartspier is hierdoor afgestorven. Het herstel zal nog wel even duren.

Het opgebouwde vermogen van Marc Overmars 

Dan nu naar Marc Overmars vermogen. Het geschat vermogen van Marc Overmars is € 50 miljoen. Toen hij in 1991 de transfer maakte van Go Ahead Eagles naar Willem II ontving hij hiervoor € 300.000. Een groot inkomen voor de gemiddelde Nederlander, maar voor marc Overmars was het slechts het begin. Dit is een overzicht van alle transfers van Marc Overmars en zijn inkomen:

Met deze transfers komt het vermogen van Marc Overmars op iets meer dan € 38.000.000. Dankzij extra inkomen uit sponsoring, deelname aan wedstrijden van het Nederlands elftal en andere inkomsten komt Marc Overmars vermogen volgens Quote uit op om en nabij € 50 miljoen. 

Een groot deel van de rijkdom van Marc Overmars is geïnvesteerd in vastgoed. Deze huizen zijn veelal te vinden rondom de Veluwe. Hij heeft hier ook zelf een woning. Verschillende bronnen bevestigen dat hij ook een huis in Amsterdam bezit van € 914.000. Dit mooie grachtenpand staat momenteel te koop.

Marc

Salaris Marc Overmars: dit verdient hij per maand!

Bij Ajax verdiende Marc Overmars € 400.000 per jaar. In 2022 werd zijn contract tot 2026 verlengd en kreeg hiervoor € 1,25 miljoen extra. Een maand nadat hij getekend had, moest hij opstappen vanwege grensoverschrijdend gedrag. De extra € 1,25 miljoen moest hij terugbetalen. Als sportief directeur van Royal Antwerp FC krijg Marc Overmars nu een salaris van € 1 miljoen per jaar.

Dit wist je nog niet over Marc Overmars

#1 Marc Overmars wordt ook wel ‘Marc Netto’ genoemd. Ondanks het enorme vermogen van Marc Overmars schijnt hij heel zuinig te zijn, zowel in zijn werk als privé. 

#2 Marc Overmars is sinds 2013 getrouwd met voormalig Miss Nederland, Chantal van Woensel. Ze werd in 1995 Miss Nederland en werd 22e van de 85 deelneemsters bij de Miss Universe verkiezingen in Namibië.