In dit artikel onderzoeken we het vermogen van Marco van Basten, een iconische voetballer wiens financiële succes even opmerkelijk is als zijn prestaties op het veld.

marco-vb

Wie is Marco van Basten?

Marco van Basten, een bekende voormalige voetballer, staat niet alleen bekend om zijn indrukwekkende carrière op het veld, maar ook om zijn persoonlijke leven en bijdragen buiten het voetbal. 

Hij werd geboren op 31 oktober 1964 in Utrecht, Nederland en zijn leeftijd is momenteel 59 jaar oud. Van Basten is al meer dan twintig jaar getrouwd met zijn vrouw Liesbeth van Capelleveen en samen hebben ze drie kinderen: 2 dochters genaamd Rebecca, Debora en 1 zoon Alexander

Van 2004 tot 2008 was hij bondscoach van het Nederlands elftal en vervulde hij de rol van assistent-coach onder Danny Blind van 2015 tot 2016 voordat hij naar een functie bij de FIFA overstapte. 

Wat is het geschatte vermogen van Marco van Basten?

Marco van Basten, een legendarisch figuur in de voetbalwereld, heeft niet alleen bekendheid verworven met zijn ongeëvenaarde talent op het veld, maar ook met zijn financiële succes buiten het spel. Zijn vermogen, dat zowel zijn succesvolle carrière als speler als zijn betrokkenheid bij andere aspecten van de sport weerspiegelt, wordt geschat op een indrukwekkende € 25 miljoen

Hoewel deze schatting niet door van Basten zelf is bevestigd, geeft het wel een beeld van de financiële status die hij heeft bereikt door zijn jarenlange toewijding aan de sport en zijn verdere inspanningen als coach en in andere professionele rollen binnen het voetbalveld.

View this post on Instagram

A post shared by Marco van Basten (@marcovanbasten)

Hoeveel salaris verdient Marco van Basten per maand?

De exacte maandelijkse inkomsten van Marco van Basten zijn niet precies bekend, maar hij heeft zijn vermogen verdient door middel van:

  1. Zijn succesvolle voetballoopbaan.
  2. Verdiensten als coach.
  3. Verschijningen in de media.
  4. Potentiële inkomsten uit investeringen.
  5. Betrokkenheid bij FIFA.
  6. Inkomsten uit sponsorovereenkomsten.

Dit wist je nog niet over Marco van Basten en zijn vermogen