Messi

Vermogen Lionel Messi – Na de vraag ‘Hoe lang is Lionel Messi?‘ willen mensen vooral weten wat het vermogen van deze bekende voetballer is. Lees snel verder en ontdek, hoe rijk is Lionel Messi. 

Wie is Lionel Messi?

Lionel Messi is wereldwijd een van de bekendste voetballers. De topvoetballer heeft al meerdere keren de Ballon d’r mogen ontvangen. Dat is de prijs voor beste voetballer ter wereld. De moeder van Lionel Messi is Celia Maria Cuccittini. Lionels vader is Jorge Horacio Messi. 

Toen Messi 5 jaar oud was begon hij met voetballen. Niet veel later werd hij ontdekt. Lionel Messi Barcelona carrière begon toen hij slechts 16 jaar oud was. Lionel Messi wedstrijden zijn nooit saai en beloven heel wat doelpunten. Lionel Messi huidige teams veranderde van PSG naar het Inter Miami van David Beckham. Lionel Messi’s Inter Miami carrière is net begonnen. 

Hoeveel vermogen heeft Messi?

‘Wat is het vermogen van Lionel Messi?’. Dat is de vraag die op onze lippen ligt. Het Amerikaanse tijdschrift Forbes heeft het antwoord. Volgens het blad heeft Lionel Messi in het afgelopen jaar ongeveer 118 miljoen euro verdient. Hiermee is Lionel Messie de best betaalde topsporter ter wereld. Een titel die hij overigens in 2019 ook kreeg. Dat is extra bijzonder als je bedenkt dat Lionel Messi leeftijd 36 is. 

View this post on Instagram

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

Messi en sponsordeals

Een groot deel van het Lionel Messi salaris is afkomstig van het bedrag dat zijn team voor hem neerlegt. Maar Messi verdient ook aardig wat geld met sponsordeals. Zo tekende hij in 2022 een contract met de app Socios voor 19 miljoen euro per jaar. 

Daarnaast heeft Messi ook zijn eigen kledinglijn en een sponsordeal met Adidas. Hiervoor krijgt Messi vermoedelijk 20 miljoen euro per jaar. Andere sponsordeals van Lionel Messi zijn onder andere met Gatorade, Louis Vuitton, Mastercard, Hard Rock Cafe en Pepsi. De sponsordeal met Pepsi loopt al sinds 2006 en heeft het merk geen windeieren gelegd. 

Dat was overigens nog niet de helft van de sponsordeals. Messi werkte in het verleden ook met Gilette, Air Europa, Budweiser, Lay’s en vele anderen samen. 

Leo

Zoveel salaris verdient Messi per maand!

In zijn laatste jaar bij PSG was het Lionel Messi salaris 70 miljoen euro. Nu speelt Lionel Messi voor Inter Miami waar hij jaarlijks tussen 47 tot 56 miljoen euro zal verdienen. Daar komt waarschijnlijk nog meer geld bij vanwege sponsordeals via Inter Miami. Bovendien gaat het gerucht dat Messi aandelen in het bedrijf krijgt.

Dit wist je nog niet over Lionel Messi

#1 Messi’s vader, Jorge, was een hardwerkende staalbewerker die ook de coach was van het eerste voetbalteam waar Messi voor speelde. Lionel Messi lengte is overigens gering omdat hij als kind te weinig groeihormonen had. 

#2 In 2017 trouwde Messi met Antonela Roccuzzo, Lionel Messi vrouw is zijn jeugdliefde. Ze groeiden samen op in hetzelfde dorp en kenden elkaar al toen ze 5 jaar oud waren.